Информације за пацијенте:
Тел. 011 3611 850
E-mail: magnet@zavod-zs.rs
Радно време: 07.00 - 19.00
Главни радиолошки техничар:
Ивана Бранковић

Обавештавамо поштоване кориснике здравствених услуга Завода за здравствену заштиту радника “Железнице Србије” да се прегледи на магнетној резонанци обављају од 18. новембра 2013. године уз одговарајући упут издат на основу мишљења лекара специјалисте а на терет РФЗО. Прегледе на магнетној резонанци могу обавити сви грађани са територије Републике Србије.

Здравствени осигураници са територије града Београда преглед обављају уз упут са неопходном медицинском документацијом, док осигураници РФЗО-а који нису из Београда, осим медицинске документације треба да имају оверен упут из припадајуће филијале РФЗО.

Неопходна медицинска документацијa:
  • Оверена здравствена књижица,
  • Упут лекара опште праксе,
  • Извештај лекара специјалисте,
  • Сва претходна медицинска документација.
Заказивање прегледа се врши лично или од стране трећег лица сваког радног дана од 11:30 до 12:30 са неопходном медицинском документацијом и овереном здравственом књижицом. Тренутно је време чекања на преглед магнетне резонанце у Заводу сведено на минимум. Заказивање телефонски није могуће.

Магнетна резонанцаОд 15.10.2019 Магнетна резонанца се неће заказивати због ТЕХНИЧКИХ ПРОБЛЕМА - КВАРА АПАРАТАПогледајте овде са сајта РФЗО :

ЛИСТЕ ЧЕКАЊА МАГНЕТНЕ РЕЗОНАНЦЕ ZA ЗЗЗЗР 'ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ'

1. Дијагностика:

Преглед магнетном резонанцом (МР) је најсавршенији преглед који данашња медицинска дијагностика познаје и потпуно је безбедан и безболан за пацијента и нема штетних ефеката као код јонизујућег зрачења (рентгена и скенера). Завод за здравствену заштиту радника “Железнице Србије” је куповином апарата од 3Т, направио велики искорак у радиолошкој дијагностици у Србији и региону. Поред неоспорних перформанси самог система, важну улогу представља кадар чија стручност и знање чине неодвојив део у постављању брзе и тачне дијагнозе.

Светска клиничка искуства, која се користе током прегледа, трају преко 20 година, а апарат јачине 3 Тесла (Philips Intera 3Т) је тренутно најсавременији и најјачи клинички магнет на свету. Висока резолуција и добар контраст омогућавају лакше уочавање патолошких промена као и разлике у сигналу.

Прегледи који се обављају:

  • Централни нервни систем (глава и кичма)
  • Зглобно коштани систем
  • Aбдомен
  • МРЦП (жучни путеви)
  • Kарлица
  • Ангиографија (крвни судови главе и врата)

2. Опис прегледа:

Преглед се обавља у специјалној МР сали. Систем је полуотворен тако да нема опасности од осећаја клаустрофобије. За преглед није потребна никаква посебна припрема, нити давање лекова (премедикација). Убризгавање контраста врши се само у посебним случајевима које одређује радиолог током извођења прегледа. Захваљујући великој снази апарата и коришћењем ултра брзих секвенци, дужина трајања прегледа је скраћена (већина прегледа не траје дуже од 20 минута), а једину непријатност може представљати бука која потиче од промена градијента магнетног поља.

Током прегледа пацијенту је омогућен контакт са техничарем, а у случају било какве врсте нелагодности испитивање се може прекинути у сваком тренутку.

Магнетна резонанца Philips Intera 3Т

Глава
Кичма
Колено
Кичма (лумбални део)

Наш циљ је да врхунском технологијом, љубазним и стручним особљем у пријатном амбијенту, пружимо пацијентима могућност обављања снимања на највишем нивоу.