Година:

05.02.2018.
05.02.2018. у просторијама Завода, одржан је стручни састанак на тему “Карцином простате“.


Понедељак, 05. фебруар 2018.

У организацији Завода за здравствену заштиту радника „ Железнице Србије“ 05. 02.2018. у просторијама Завода, одржан је стручни састанак на тему “Карцином простате“. На скупу су одржана два предавања, а модератор састанка био је прим. др Владо Батножић, директор Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“.

Предавање на тему “Карцином простате“ одржао је проф. др Зоран Ђамић, директор Клинике за урологију КБЦ Србије. Предавање је одржала и др Снежана Живковић Перишић која је говорила о кретању оболевања и умирања од рака у Србији.

Тема “Карцином простате“ као и раније одржано предавање "Рак грлића материце" је битна, па су и предавања поучна. Значиће, засигурно, женама оболелим од ове болести и здравим женама али и, са друге стране, здравственим радницима, који ће на овај начин бити још свеснији своје значајне улоге у борби са опаком болешћу.

У недељи борбе против једне од најопаснијих болести по жене, али и све остало време у години, потребно је напоменути да се редовно врше самопрегледи, те да се, уколико се уоче било какве промене, на време јаве лекару. Са друге стране, мушкарци старости преко 50 година су под већим ризиком од обољења простате, те се чешће упућују на лекарске прегледе.