Година:

14.11.2018.
Завод за здравствену заштиту радника "Железнице Србије" обележио славу Свети Врачи

Среда, 14. новембар 2018.

Завод за здравствену заштиту радника „Железница Србије“ обележио је данас, 14. новембра, крсну славу Свети Козма и Дамјан, у народу познатију као Свети Врачи.
Сечење славског колача обавио је епископ ремезијански Стефан у присуству свештеника Вазнесењске цркве оца Владимира, домаћина славе, директора Завода прим.др Влада Батножића и генералног директора „Железница Србије“ ад Мирослава Стојчића са најближим сарадницима. Слави су присуствали и представници Министарства здравља и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, општине Савски Венац, здравствени радници Завода и многобројни гости.
Директор Завода прим.др Владо Батножић поздравио је госте подсетивши на велики јубилеј Завода ове године и истакао да се, током 132. године његовог успешног рада, железничко здравство развијало упоредо са развојем железнице. „Данас Завод има 25 амбуланти у 16 градова у којима се дневно прегледа око 4000 пацијената. Овај одговоран посао обавља 750 запослених у амбулантама Завода широм Србије“, нагласио је Батножић.


Према његовим речима, циљ менаџмента Завода је континуирано усавршавање стручног кадра и набавка савремених дијагностичких апарата. Тиме ће се на једном месту обављати квалитетни прегледи и брза дијагностика, што ће Завод учинити једном од значајних друштвено одговорних здравствених институција.


Генерални директор „Железница Србије“ а.д. Мирослав Стојчић честитао је свим запосленима славу и 132. године успешног рада Завода. „Ових дана када обележавамо 100 година од завршетка Великог рата и великог страдања нашег народа, не треба да заборавимо да традиција железничког здравства сеже још дуже од тога“, истакао је он. Подсетио је да је Завод део система „Железница Србије“ ад и да ће убудуће, као и до сада, имати безрезервну помоћ и подршку железнице, како би и даље био успешна здравствена институција.

Са жељом да радници Завода имају што мање посла, а сви да будемо здрави, директор Стојчић је честитао славу Свети Врачи и захвалио се на даноноћној бризи о свим пацијентима.

Хор „Краљица Марија“ и сопран, Тања Андријић увеличали су свечаност уз пригодан уметнички програм.