Људи су свакако оно најбоље чиме Завод располаже. У њему сваког радног дана у две смене ради преко 750 запослених. Више од половине има високу стручну спрему. Особље се одликује високом професионалношћу и љубазношћу. За своје сараднике – консултанте, Завод бира врхунске стручњаке, еминентне универзитетске асистенте и професоре.

Сваким даном настојимо да оправдамо указано поверење и држимо се онога по чему смо препознатљиви „ Све на једном месту у једном дану“.

Тимски рад је императив данашњице. Он је већ постао уобичајена пракса у савременом свету, а сличне глобалне погледе Завод настоји да следи и промовише у нашој средини.

Главна зграда у Београду
Зграде у Новом Саду и Нишу

Следећи јединствену медицинску доктрину Завод данас функционише у 20 градова широм Србије. Осим мреже амбуланти (Суботица, Сомбор, Рума, Лајковац, Ужице, Пожега, Чачак, Краљево, Крагујевац, Лапово, Пожаревац, Младеновац, Зајечар, Ћуприја, Параћин, Поповац) и главне зграде Завода у Београду, посебно се истичу још два грандиозна комплекса у великим урбаним центрима, Новом Саду и Нишу. Њиховом потпуном реконструкцијом створен је изузетно функционалан и пријатан простор, како пацијентима за боравак и лечење, тако и лекарима, медицинским сестрама и осталом особљу Завода за несметан рад и стручно усавршавање.

Хуману мисију бриге о људском здрављу остварујемо на површини од 15000 м2, од чега 3000 м2 припада просторијама у главној згради у Београду. У холовима испуњеним зеленилом и уз релаксирајуће мелодије са централног озвучења, пацијенти и њихови пратиоци могу несметано предахнути пре него што уђу у неку од ординација Завода. Све су комплетно опремљене апаратуром за дијагностику и терапију последње технолошке генерације. Целокупан систем подржава снажна компјутерско-информатичка мрежа која се непрестано развија и усклађује са свакодневним потребама.

Надамо се да ће мо уз Ваше поверење и подршку успети у нашим настојањима да Завод буде још опремљенији, савременији и бољи.